До няколко седмици ще сме на 100 процента готови за

...
  До няколко седмици ще сме на 100 процента готови за
Коментари Харесай

Горанов: Еврозоната не е сладкарница

 

 

До няколко седмици ще сме на 100 % подготвени за чакалнята за еврозоната. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в изявление за Българска национална телевизия. Той добави, че чака до тогава комерсиалната банка, която имаше проблем с еврокритериите за капитала, да го попълни. В момента осъществяването на условията на ЕЦБ в тази кредитна институция е на 70%, само че зад тези проценти се крият десетки извървяни стъпки, посочи Горанов.

Смятам, че огромните стопански системи, които работят дружно ще са доста по-подготвени за посрещане на провокациите, в сравнение с дребните, които работят независимо, съобщи финансовият министър като мотив за какво твърдо поддържа влизането ни в чакалнята на еврозоната. Според него има 2 групи, които са съперници на този развой. Едните не имат вяра, че еврото ще продължи след пандемията, а другите не желаят реализация на подобен политически триумф.

Горанов напомни, че еврозоната не е сладкарница и че не можем единствено консуматорски да гледаме на нея, а това е въпрос на европейски полезности. Той е уверен, че Европа ще излезе от рецесията както по-мъдра, по този начин и по-обединена, „ тъй като едни от нещата, които  коронавирусът отстрани са дребните разногласия “.

Горанов разгласи и кой огромен спор ще тръгне след пандемията.

Винаги съм имал съмнения, че има свръхконсумация на медицински услуги, сподели финансовият министър и добави, че сега има фрапантен спад на хоспитализациите, а активността на клиничните пакети е на 30 %. Тепърва ще проучваме какво значи това, какви са действителните потребности и потребности на здравната ни система, разяснява Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР